Τη διακοπή σίτισης του γάλλου Βενσάν Λαμπέρ αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σε μια υπόθεση που τα τελευταία χρόνια «φούντωσε» στη Γαλλία τη συζήτηση γύρω από την παθητική ευθανασία. 

Ο 45χρονος σήμερα Βενσάν Λαμπέρ εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται «εγκλωβισμένος» στο σώμα του μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπέστη μη αναστρέψιμη εγκεφαλικές βλάβες. Έχει μείνει φυτό και βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι νοσοκομείου της Ρεν, καλωδιωμένος στο μηχάνημα που τον κρατάει στη ζωή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Λαμπέρ έχει υποστεί “μη αναστρέψιμες βλάβες” και «δεν υπήρξε ποτέ καμία επικοινωνία, ακόμη και στοιχειώδης μαζί του».

Η σύζυγός του είχε αποφασίσει να διακοπεί η σίτισή του, ωστόσο, οι γονείς και τα αδέλφια του Βενσάν αντέδρασαν και εμπόδισαν δικαστικά την απόφαση της συζύγου. 

Η υπόθεση του τετραπληγικού Βενσάν είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Γαλλία, μέχρι που έφτασε τον περασμένο Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το ΕΔΑΔ επικύρωσε σήμερα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Γαλλίας, το οποίο είχε επιτρέψει στους γιατρούς να διακόψουν την ενδοφλέβια παροχή τροφής και νερού που κρατούν στη ζωή τον 38χρονο Βενσάν Λαμπέρ, θύμα τροχαίου ατυχήματος το 2008.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ, το οποίο εδρεύει στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, δεν μπορεί να προσβληθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook