Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε σήμερα, Παρασκευή, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, 48χρονο άνδρα που κατηγορείται ότι λήστεψε, βίασε και σκότωσε την 85χρονη Σοφία Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Ηράκλειου τον Μάρτιο του 2012, επικυρώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη του Δικαστηρίου.

Το αποτρόπαιο έγκλημα και η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης

Το έγκλημα έγινε στις 18 Μαρτίου, όταν οι δύο αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης για να την ληστέψουν και ακολούθως την φίμωσαν με ένα πανί και της έδωσαν τη χαριστική βολή. 

Όπως έδειξε η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση, η δύστυχη ηλικιωμένη υπέστη βασανιστήρια στα χέρια των φονιάδων της που νόμιζαν, ότι επειδή διατηρούσε ένα ψιλικατζίδικο στο χωριό, πως θα είχε πολλά χρήματα στο σπίτι.

Την χτύπησαν ανηλεώς, ο 45χρονος την βίασε δύο φορές κατά φύση και παρά φύση και στο τέλος η γυναίκα ξεψύχησε στα χέρια τους από ασφυξία αφού της είχαν δέσει σφιχτά το στόμα και τα μάτια. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι της πήραν χρήματα παρά μόνο βρήκαν τα κλειδιά του μαγαζιού της το οποίο πήγαν το άνοιξαν και πήραν από μέσα μία σακούλα τσιγάρα.

Οι δύο δράστες ήταν ανάμεσα στους αρχικά προσαχθέντες και η έρευνα ξεκίνησε ιεραρχικά για να καταλήξει σε αυτούς, παρότι έμεναν σε άλλο χωριό αρκετά πιο μακριά, με εξαίρεση τον πατέρα που το 2009 κατοικούσε στην Επισκοπή και γνώριζε, ότι η ηλικιωμένη διατηρούσε κατάστημα ψιλικών.

Ο εντοπισμός των δύο αλλοδαπών έγινε, στα μέσα Απριλίου περίπου, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που είχε περισυνελλεγεί από την 85χρονη -την οποία πριν την δολοφονήσουν, ο 45χρονος την είχε βιάσει- σε συνδυασμό με γενετικό υλικό που είχε συλλέξει η αστυνομία κατά την προσαγωγή υπόπτων.

Ισόβια και πάλι στο Ρουμάνο

Ο άνδρας, ρουμανικής καταγωγής, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού – με τον γιο του που επίσης έχει καταδικασθεί -, της ληστείας από κοινού και του βιασμού, χωρίς καμιά επιείκεια.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε την Παρασκευή μετά από την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος με το δικαστήριο να επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση επιβάλλοντας την ανωτάτη των ποινών για την φρικιαστιική δολοφονία.

Ισχυρίστηκαν ότι ομολόγησαν μετά από άσκηση αστυνομικής βίας

Εισαγγελέας:  «Όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα δεν έχουν καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος»

Ο 48χρόνος κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό υποστήριξε ότι τόσο αυτός, όσο και ο γιος του ποτέ δεν μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και ότι η ομολογία τους ήταν αποτέλεσμα της βίας που άσκησαν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Στα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, αντέδρασε ο Εισαγγελέας της έδρας που μίλησε για κτηνωδία από την πλευρά των δραστών, σημειώνοντας: «Αν δει κάποιος τις φωτογραφίες του εγκλήματος θα πειστεί ότι δεν είναι ανθρώπινη πράξη», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι  «όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα δεν έχουν καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook