«Καλύτερα μιας ώρας πετάλι στη βροχή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά του ΙΧ!» φώναξαν δεκάδες ποδηλάτες οι οποίοι συμμετείχαν, απτόητοι από τη βροχή, στη φετινή, Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στο Πάρκο ΧΑΝΘ και έβαψαν με διάφορα χρώματα τα σώματά τους. Αλλοι τα στόλισαν με φύλλα ως… πρωτόπλαστοι, άλλοι ζωγράφισαν στολές ηρώων κόμικς και άλλοι έγραψαν συνθήματα υπέρ του ποδηλάτου.

«Γυμνή, γυμνή ποδηλατοδρομία, είμαστε η λύση για την κυκλοφορία», «το γυμνό μας σώμα δεν είναι ντροπή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην βόλτα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.

Μετά την ποδηλατοδρομία, ακολούθησε πάρτι στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού WE, με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα και προβολές.

Σημειώνεται ότι η Γυμνή Ποδηλατοδρομία διοργανώνεται για όγδοη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ φέτος, οι διοργανωτές διαπιστώνουν, όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου, «την μόνιμη στασιμότητα στη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη συνεχιζόμενη «καταστροφική» επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική, προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής».

Όσο για το ερώτημα «γιατί γυμνοί;», απαντούν ότι αντιμετωπίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων “με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook