Δύο ημέρες μετά τα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εκδήλωση της Επιτροπής Χανίων “Παιδεία 2015”, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφενός καταγγέλει την άσκηση βίας σε βάρος μέλους της στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και αφετέρου καταδικάζει συνολικά τα επεισόδια που οδήγησαν στην “ανατροπή” του διαλόγου για την παιδεία.

Στην ανακοίνωση συγκρεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Στις 4/6/2015 είχε προγραμματιστεί εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο Χανίων απο την πρωτοβουλία <<ΠΑΙΔΕΙΑ 2015>> με θέμα την παιδεία και την οικονομία.

 Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εννιαίου συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης η παράταξη της ΕΑΑΚ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία πρότεινε στο ΦΣ να κάνει πορεία και αντισυγκέντρωση κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης επειδή είχε ως στόχο να αναδείξει  ευρωπαϊκές προοπτικές για την παιδεία αλλα και επειδή θα συμμετείχαν σε αυτην η πρωην υπουργός κυρια Διαμαντοπούλου και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κύριος Γρυσπολάκης.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , όντας μια παράταξη που δεν κρίνει τις απόψεις μέσω κομμάτων και χρωμάτων είχαμε δηλώσει εξ αρχής οτι είμαστε υπέρ της διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης (παρ’ότι έχουμε έρθει και σε έντονες διαφωνίες με άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν) και μάλιστα προτείναμε να συμμετέχουμε σαν σύλλογος ετσι ώστε να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος  για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας ,της παιδείας και ακόμα πιο συγκεκριμένα  για το Πολυτεχνείο Κρήτης . Παρ’όλα αυτά  πέρασε η πρόταση της ΕΑΑΚ και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη αντι-συγκέντρωση.

Στις 8 μμ και ενώ υπήρχε πλήθος κόσμου έξω απο το πνευματικό κέντρο  μεγάλη ομάδα φοιτητών της ΕΑΑΚ, περίπου 40 άτομα, κινήθηκε επιθετικά κατά 3 μόλις μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  που περίμεναν απ έξω να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Στην αρχή έγιναν απρεπείς χαρακτηρισμοί δείχνοντας μας για ακόμα μια φορά την μεγάλη δημοκρατική άποψη που έχουν για όποιον έχει αντίθετη άποψη .Στη συνέχεια ένα άτομο μέσα απο το πλήθος επιτέθηκε σε μέλος της ΔΑΠ και τον γρονθοκόπησε άνανδρα στο κεφάλι με έναν άλλον στη συνέχεια  να τον φτύνει τρείς φορές .Έπειτα και με την παρέμβαση άλλων ατόμων η κατάσταση ηρέμησε και  εν τέλει ακυρώθηκε η εκδήλωση  αφού τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ μπήκαν μέσα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου μην αφήνοντας τους παρευρισκόμενους με τις φωνές τους και τις απειλές τους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρχει πάντα η διαφορετική άποψη και θα προσπαθούμε συνεχώς να ερχόμαστε σε διάλογο με όλους, ΑΛΛΑ δεν θα ανεχτούμε απο κανέναν να εκμεταλλευτεί την δημοκρατία μας με βίαιους τρόπους και άνανδρες πράξεις..

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!!

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook