Ξακίνησε από το ξημερωμα της Δευτέρας και έως τις 12 Ιουνίου διεξάγεται στο Αιγαίο πέλαγος  η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15» , στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικοί κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας των μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ 15’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα συμμετέχουν επίσης ειδικές δυνάμεις και έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, καθώς και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.

Η άσκηση ξεκινά σε μια στιγμή που στην Τουρκία οι εξελίξεις από την εκλογική αναμέτρηση ,μπορεί να κάνουν την Άγκυρα “νευρική”. 

Γι΄ αυτό και έχουν δοθεί σ΄ όλους τους κυβερνήτες των πλοίων του Στόλου σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προκλήσεων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έχει επισημανθεί η ανάγκη να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια πρόκλησης με ψυχραιμία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook