Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποιεί, αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου η ΠΑΣΕΒΕ στην  ΔΟΥ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρεται:

” Η κατάσταση για μας τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες δεν άλλαξε αφού συνεχίζεται η φοροληστεία. Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά. Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.Ξανά ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ. απαιτούν αναδρομικά το τέλος επιτηδεύματος (1000 ευρώ) του 2012 στις Ο.Ε και Ε.Ε.Ο κάθε ένας μας γνωρίζει τους τζίρους που κάνει τα τελευταία χρόνια. Για χιλιάδες το «λουκέτο» είναι πλέον η μόνη «αναγκαστική επιλογή»

Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες μάς έχουν πνίξει! Δεν έχουμε  να πληρώσουμε! Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, στις πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Συλλόγου, χειροκροτητές της πολιτικής που μας αφανίζει ,δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ακόμη και όταν «κλαίνε» υποκριτικά για τα προβλήματα μας, ουσιαστικά κάνουν πλάτες στην Κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει. Γιαυτο και αρνήθηκαν την πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 10 Ιουνιου ενάντια στην φοροληστεια.

Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας. Δεν είναι η ανάκτηση όλων όσων χάθηκαν με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ήδη άρχισαν να ομολογούν  για επώδυνη συμφωνία. Για τα μονοπώλια και τις μεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγμοί. Μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους συζητάνε στην ΕΕ με τους “θεσμούς”, τους τραπεζίτες και τον ΣΕΒ.

Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο. Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ που υπηρετούν τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας. . Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες να βγούμε στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τώρα να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:

– Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

 – Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

 -Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡOΜΠΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ,10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

11 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook