Η διαχείριση του οχυρωματικού πλούτου στο Ηράκλειο περνά σε νέα βάση μετά και την νέα προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί ανάμεσα στο υπουργείο πολιτισμού, την αρχαιολογία και την δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκπονηθεί και το περίφημο master plan από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για να ξεκινήσουν ξανά οι παρεμβάσεις στα ενετικά τείχη της πόλης του Ηρακλείου. 

Στις τάξεις της Λότζια κυριαρχεί το αίσθημα της ικανοποίησης καθώς το θέμα της  διαχείρισης των ενετικών τειχών το πήρε πάνω του προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ο οποίος επεδίωξε όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ίδιος μία επανεκκίνηση στην συνεργασία ανάμεσα σε υπουργείο και δήμο. Τα ενετικά μνημεία είχαν αφεθεί στην τύχη τους και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους.

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης τους επόμενους μήνες, υπάρχει ωστόσο η αισιοδοξία ότι το θέμα θα έχει τελειώσει οριστικά μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook