Με λεία 2.500 χιλιάδων ευρώ έφυγαν από ένα κοσμηματοπωλείο χθες το πρωί  ένας 41χρονος και μια 26χρονη από την Αλβανία. Το ζευγάρι με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να κλέψει κοσμήματα από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ωστόσο η λεία μάλον δεν τους φάνηκε αρκετή και μετά από λίγη ώρα επιχείρησαν να κλέψουν και δεύτερο κοσμηματοπωλείο, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

“Εξιχνιάστηκε, χθες (08.06.2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, μια υπόθεση κλοπής και μια υπόθεση απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, 41χρονος και 26χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 57χρονης ημεδαπής, την 30.05.2015 το μεσημέρι, άγνωστοι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας της ανωτέρω, κοσμήματα  συνολικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακόσιων (2.500) ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 41χρονος και η 26χρονη είχαν διαπράξει την  ανωτέρω κλοπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Στη συνέχεια, χθες (08.06.2015) το πρωί, οι δύο αλλοδαποί με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν  να αφαιρέσουν κοσμήματα από κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 45χρονου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν λίγο αργότερα από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook