Τέλος στην δράση δύο αλλοδαπών 20 και 21 ετών και ενός 26χρονου Ηρακλειώτη, οι οποίοι είχαν \”ρημάξει\” τους λουόμενους στις παραλίες των Μαλίων και της Χερσονήσου, κλέβοντας ότι εύρισκαν, έθεσαν οι αστυνομικές αρχές, συλλαμβάνοντας και τους τρείς οι οποιίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης .
Ειδικότερα, σύμφωνα καταγγελία δυο αλλοδαπών γυναικών, χθες 22/06 στη παραλία Μαλίων, άγνωστοι δράστες εκμεταλλευόμενοι προσωρινή απουσία τους, αφαίρεσαν από αυτές δυο κινητά τηλέφωνα αξίας 600 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και 5 Λιρών Αγγλίας σε κέρματα απο την μια και απο την άλλη  μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία ευρίσκοντο αφύλακτα στην παραλία. 
Από την διενεργηθείσα προανάκριση της του Α.Τ. Χερσονήσου προέκυψε ότι οι τρείς νεαροί, δρώντες από κοινού, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους κάθε φορά με σκοπό την διάπραξη κλοπών κυρίως σε αλλοδαπούς επισκέπτες.
Συγκεκριμένα,οι συλληφθέντες παρακολουθούσαν επισταμένως το παραλιακό μέτωπο του δ.δ Μαλίων – δ. Χερσονήσου και αφού εντόπιζαν ανυποψίαστους νεαρούς τουρίστες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, προσποιούμενοι τους λουόμενους και εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή απουσία αυτών, αφαιρούσαν τα αφύλακτα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια μοιράζονταν μεταξύ τους.
Οι δράστες συνελλήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν το σημείο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ σε κέρματα 5 Λίρες Αγγλίας, μια φωτογραφική μηχανή και το ποσό των 50 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν αφαιρέσει από ανωτέρω παθούσες και αποδόθηκαν σε αυτές, αφού προηγουμένως τα αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα.
Σε γενόμενες κατ’ οίκον έρευνες που ενεργηθήκαν μεσημβρινές ώρες χθες στις οικίες ανωτέρω συλληφθέντων, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών (βιντεοκάμερες, φωνογραφικές μηχανές συσκευές κινητής τηλεφωνίας) γυναικείων τσαντών, κοσμημάτων, καλλυντικών και είδη ένδυσης των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς και εκτιμάται σφόδρα ότι πρόκειται για προϊόντα κλοπών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook