Παρά τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες των τελευταίων ωρών, η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες. 

Λίγο μετά την παράδοση της νέας πρότασης της Αθήνας, πληροφορίες σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ανέφεραν ότι η ελληνική πρόταση κρίθηκε ως «μη αξιόπιστη» και «ασαφής», ενώ το Reuters επικαλέστηκε αξιωματούχο της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε προς το πρακτορείο ότι η πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή από την Κομισιόν.

Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς διαχώρισε τη θέση της Κομισιόν από τις διαρροές αυτές, ότι οι ανώνυμες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις της Επιτροπής. 

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι πιθανό να επέλθει τις προσεχείς ημέρες, αν υπάρξει συμφωνία στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και σε «ειδικά μέτρα». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι «κινήσεις τακτικής» πρέπει να σταματήσουν και ότι απαιτείται «περισσότερη δουλειά».

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως αυτή την ώρα οι θεσμοί αξιολογούν την ελληνική πρόταση και ότι η Ελλάδα πρέπει να διευκρινίσει με ποια μέτρα διαφωνεί και ποια είναι έτοιμη να εφαρμόσει.

Το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – CELAC, Τετάρτη και την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση -μεταξύ άλλων- με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook