Το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (OAK), σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδιοργανώνουν, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι, επιστημονική Ημερίδα για τα Δάση και τις Δασικές Εκτάσεις με έμφαση σε ζητήματα προστασίας, ιδιοκτησίας και χωρικής ένταξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Εισηγήσεις στην παραπάνω ημερίδα θα γίνουν από τον Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, τον κ. Ηλία Κυριακόπουλο, Προϊστάμενο Τμήματος Εμπραγμάτων Δικαιωμάτων και Νομικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Δρ Ευπραξία-Αίθρα Μαριά, Αναπλ. Καθηγήτρια Δικαίου του Περιβάλλοντος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, την κ. Μαρία Μελισσάρη, Προϊσταμένη Τμήματος Εμπραγμάτων Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την κ. Χριστίνα Περάκη, Δικηγόρο (Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων), τον Δρ Μάριο Χαϊνταρλή, Επίκ. Καθηγητή Δικαίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του ευρύ κοινού, αλλά και των τοπικών φορέων/αρχών της Κρήτης στα θέματα των δασών και των δασικών εκτάσεων με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία, αλλά και τις προθέσεις και το σχεδιασμό του Υπουργείου, όπου θα τεθούν σχετικές παρεμβάσεις/ερωτήσεις με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, αλλά και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και η έναρξη θα γίνει στις 9:30 π.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook