Όπως είναι γνωστό η Ρένα Παπαδάκη ανακοίνωσε την απόφαση της να μην επιστρέψει στην ΕΡΑ Ηρακλείου. Ο γνωστός Ηρακλειώτης συγγραφέας Στέλιος Βισκαδουράκης της στέλνει το παρακάτω μήνυμα που   κοινοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook

Για την αγαπητή Ρένα Παπαδάκη και την αποχώρησή της από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Το ευγενές επάγγελμα της δημοσιογραφίας θυμίζει ένα σίδερο, που στη μια άκρη του είναι πυρακτωμένο και στην άλλη δροσερό. Ο επαγγελματίας του χώρου, με μάτια κλειστά, απλώνει το χέρι και το αρπάζει σφιχτά. Ετούτο το άγγιγμα, όμως, ενίοτε περιέχει χαρές αλλά και μεγάλους κινδύνους.
Είμαι σίγουρος, ωστόσο, πως η Ρένα Παπαδάκη ποτέ δεν τράβηξε το χέρι της και ποτέ δεν αρνήθηκε το ρίσκο. Κι εδώ, πιστέψτε με, μπορώ να πω πολλά και καλοσυνάτα πράγματα, στολισμένα με ωραίες λέξεις, βασισμένα σε παραδείγματα απ’ τη δημοσιογραφική ζωή της που όλοι γνωρίζουμε.
Δεν θα τα πω, όμως, όχι μόνο γιατί δεν έχει καμιά ανάγκη από ωραίες λέξεις, που αποδεικνύουν το ειλικρινές της πορείας της αλλά γιατί είμαι στεναχωρημένος με την αποχώρησή της, απόφαση που ωστόσο είναι απόλυτα σεβαστή.
Έχω, όμως, το δικαίωμα να μιλήσω ως κοινό και να της πω: «Ρένα, θα ήθελα να είχες παραμείνει στη θέση σου για τη συνέχεια ενός πολιτισμού που αυτή τη στιγμή, τόσο πολύ χρειαζόμαστε…».

Την απόφαση της να μην επιστρέψει στην ΕΡΑ Ηρακλείου κοινοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η πρώην προϊσταμένη της, Ρένα Παπαδάκη. Η ίδια αφήνει το μικρόφωνο μετά από 24 χρόνια εκπομπών από τη συχνότητας της ΕΡΑ με την ευχή για εκείνους που επιστρέφουν να ζήσουν ΕΡΤ όπως την ονειρεύτηκαν !

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Αποχαιρετώντας την ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποφασίζω να μην επιστρέψω στην ΕΡΑ Ηρακλείου, στο «τιμόνι» της οποίας βρέθηκα όταν έπεσε το “μαύρο”.
Θα αισθάνομαι πάντα ευγνώμων για όλα εκείνα που έζησα, έμαθα, γνώρισα και αγάπησα μέσα από τις καθημερινές ραδιοφωνικές μου εκπομπές, επί 24 ολόκληρα χρόνια.
Δημιουργία, επικοινωνία, έμπνευση, ακριβές συναντήσεις, αμέτρητες χαρές.
Οφείλω πολλά στην ΕΡΤ του πολιτισμού, της τέχνης, της κουλτούρας, της γνώσης.
Από την πλευρά μου, τόσο από τη διεύθυνση όσο και από την πολύχρονη θητεία μου στα μικρόφωνα της ΕΡΑ Ηρακλείου, προσπάθησα με αφοσίωση να ξεδιπλώσω το όραμά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ακροατές της ΕΡΑ, καθώς και τους δημιουργικούς ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης που φιλοξένησα όλα αυτά τα χρόνια στις εκπομπές μου.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη σε όσους, με κάθε τρόπο, έδειξαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη δικαίωση.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και εύχομαι ολόψυχα σε κείνους που επιστρέφουν, να ζήσουν την ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε!

Ρένα Παπαδάκη, Προϊσταμένη ΕΡΑ Ηρακλείου ως τις 11/6/2013

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook