Τελευταία ενημέρωση 14:18

Στον αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησαν φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των κονδυλίων για τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές το ποσό που αρχικώς θα διέθετε το Πανεπιστήμιο για την στέγαση των φοιτητών ήταν 612.112 ευρώ, παραπλήσιο με το διαθέσιμο ποσό του 2010 και μάλιστα αυξημένο κατά ένα επιπλέον ποσό για τους νέους πρωτοετείς φοιτητές.

Ωστόσο, με νεώτερη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου το ποσό αυτό περικόπηκε στα 360.000 για την στέγαση των φοιτητών και ουσιαστικά ο αριθμός των φοιτητών που στεγάζονται ήδη θα μειωθεί στο μισό (περίπου 60 από 120 που στεγάζονταν μέχρι σήμερα).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές, πολλοί από αυτούς θα μείνουν στο δρόμο ενώ αποκλείονται άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα όπως 9.000 ευρώ ετησίως, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο καθώς κανένας με αυτό το εισόδημα δε μπορεί να συντηρήσει 2 σπίτια αλλά και να ζήσει, αυτός και η οικογένειά του.

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές ζητούν να μην περικοπεί το συγκεκριμένο κονδύλι αλλά και να κατασκευαστούν κανονικές φοιτητικές εστίες αφού μέχρι σήμερα η φιλοξενία γίνεται σε δωμάτια ξενοδοχείων στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο γεγονός που αυξάνει το κόστος για το πανεπιστήμιο ενώ υποβαθμίζει και την ποιότητα της διαβίωσης των φοιτητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook