Μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο δημοτικό διαμέρισμα Ζαρού αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην βάση αντλιοστασίου ιδιοκτησίας του δήμου Φαιστού, που προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής.

Οι ειδικοί του ΤΕΕΜ δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν την συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, αφού είχε διαλυθεί εντελώς από την ισχυρή έκρηξη. Διαπίστωσαν, όμως, ότι περιείχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας βάρους ενός κιλού. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο αντλιοστάσιο σε αγροτική τοποθεσία έξω από το χωριό Παναγιά, στη θέση Κούρτες Ηρακλείου.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει για πολλές ώρες χωρίς νερό η περιοχή του Μορονίου, πράγμα που επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού ο οποίος πήγε στο σημείο της έκρηξης για να καταγράψει το μέγεθος των ζημιών και τις επιπτώσεις στην υδροδότηση των γύρω περιοχών αλλά και να δώσει εντολή να ξεκινήσουν αμέσως εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook