Τελευταία ενημέρωση 12:35

Ένα απρόσμενο πρόβλημα προέκυψε από την φιλοξενία των 261 μεταναστών στο  δημοτικό γυμναστήριο Χανίων στην παλιά ηλεκτρική.

Οι «ανάγκες» τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων  είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποχέτευση.

Στο σημείο πήγε το αποφρακτικό μηχάνημα του Δήμου, αλλά «έκλεισε» σχεδόν το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας στον οδό Γογονή.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαδικασίες για την προώθηση της δικογραφίας από το Λιμεναρχείο Χανίων προς τον Εισαγγελέα, προκειμένου στην συνέχεια , μέσω της αστυνομίας να ακολουθήσει η προώθησή τους προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγραφή που ολοκληρώθηκε, οι μετανάστες που διασώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης νοτιοδυτικά της Κρήτης και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας , είναι 174 άντρες, 29 γυναίκες και 58 ανήλικοι (έως 18 ετών).

Η προέλευσή τους είναι από διάφορες χώρες της Αφρικής και την Συρία.

Να σημειωθεί πως και αυτή την φορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης (που υπάγεται στο Υπ.Εργασίας) προσέφερε κάθε είδους βοήθεια σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τις αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων (που υπάγεται στο Κέντρο) ανέλαβε σήμερα το μαγείρεμα φαγητού για τους μετανάστες, ενώ η συνδρομή θα συνεχιστεί γι αόσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στα Χανιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την επιχείρηση

“Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διακοσίων εξήντα ενός (261) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 09-06-2015, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή 45 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου Κρήτης, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του παραπλέοντος πλοίου M/V “MSC ALBANY” Σημαίας Λιβερίας.

 Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους μεταφοράς παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα, έσπευσαν ένα (01) Α/Φ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) παραπλέοντα πλοία όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος και υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το M/V “MSC ALBANY” Σημαίας Λιβερίας περισυνέλεξε διακόσιους εξήντα έναν (261) αλλοδαπούς και τους μετέφερε πρώτες πρωινές ώρες χθες, 10-06-2015, στο αγκυροβόλιο της Παλαιόχωρας Χανίων ν. Κρήτης.

Με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής οι ανωτέρω αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το “MSC ALBANY”, στο λιμένα Παλαιόχωρας με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Α/Κ “ΓΕΡΟΜΕΡΗΣ” Ν.Χ. 205 και του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΟΦΙΑ Π” Ν.Χ. 184, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών με τη συνδρομή οχημάτων του Ναύσταθμου Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χανίων και τουριστικού λεωφορείου, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων, συνοδεία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και περιπολικών οχημάτων της Λιμενικής Αρχής Χανίων και της οικείας Αστυνομικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook