Την απόφαση για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου πήραν στην Γενική Συνέλευση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς οι μέτοχοι. Στόχος είναι αρχικά η συγκέντρωση 80.000 ευρώ με την προσδοκία να φτάνει ακόμα και στα 160.000 ευρώ. Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/6) στο δημαρχείο Πλατανιά και προσέλκυσε αρκετό κόσμο.

Οι παράγοντες των «ερυθρολεύκων» τόνισαν βέβαια ότι είναι μεγάλη η ανάγκη για συμμετοχή στην διαδικασία των δημοτών του Δήμου, έστω και με την ελάχιστη αγορά μετοχών.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το πλάνο για την αύξηση αφού θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα προκύψει μια τριμελής επιτροπή.
Αυτή θα αναλάβει τον ρόλο της ενημέρωσης στο ευρύτερο φάσμα του Δήμου και ουσιαστικά θα είναι επικεφαλής της προσπάθειας.
Το προσεχές Δ.Σ. μάλιστα θα είναι «ανοικτό» για τον οποιονδήποτε, ενώ δεν αποκλείεται αν επιθυμεί να συμμετάσχει και στην Διοίκηση.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς : «Η Γενική Συνέλευση αφιερώθηκε κατά το μεγαλύτερό της μέρος στα οικονομικά, όπου εκτός της εκπόνησης του σχεδίου για την αύξηση του Μ.Κ., έγινε αναφορά και στην εγγραφή μελών στην ομάδα του Πλατανιά, εγχείρημα πάντως που τονίστηκε ότι παρουσιάζει δυσκολίες εφαρμογής, ωστόσο θα αποτελέσει άμεσα θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. για να διαφανεί πώς θα μπορούσε ίσως να προχωρήσει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Πλατανιά, όπως απέδειξε και με την παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης που διήρκησε πάνω από 1 ώρα, του ίδιου του δημάρχου, Γιάννη Μαλανδράκη, αποδεικνύεται συμμέτοχος της αγωνίας των παραγόντων της ομάδας να εξευρεθούν οικονομικές βοήθειες και μάλιστα δεν αποκλείεται, ένα από τα τρία άτομα που θα κληθούν να στελεχώσουν την «οικονομική επιτροπή», να είναι εκπρόσωπος του δήμου.

Το ευχάριστο ήταν ότι η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό και πολιτισμένο κλίμα, με την αίθουσα του δημαρχείου να είναι σχεδόν γεμάτη, απόδειξη ότι η ομάδα του Πλατανιά τυγχάνει της ανάλογης αναγνώρισης. Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, επιβραβεύτηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλει, την δραστηριότητα που παρουσιάζει και για την ανιδιοτέλεια με την οποία εργάζεται, γεγονός που ενισχύει με αυτοπεποίθηση και κουράγιο τους παράγοντες να συνεχίσουν με τον ίδιο, αμείωτο ζήλο».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook