Την πρόταση για τη συνένωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης  με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, από την  οποία θα προκύψει ένας ενιαίος αναπτυξιακός φορέας με έδρα τα Χανιά, συζήτησε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, την πρώτη μετά από αρκετούς μήνες,  το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ, στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταυρός Αρναουτάκης  όσο και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάσης Καρούντζος.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αρναουτάκης, \”αποφασίστηκε να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο μια τεχνοοικονομική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί, πως μπορούν να οδηγηθούν στη  συνένωση οι δύο οργανισμοί.

Στόχος είναι μέσα στο χρόνο να κλείσουν οι δύο οργανισμοί, και να γίνει ένας, με έδρα τα Χανιά,  καθώς εδώ υπάρχουν τα κτίρια και οι περισσότεροι εργαζόμενοι , και ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο.\”

Αντικείμενο του οργανισμού θα είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων, τα ενεργειακά, και φυσικά οι μελέτες και η προετοιμασία τους για μια νέα γενιά έργων σε συνεργασία με τους ΟΤΑ,  όπου αυτό όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, \”πρέπει να γίνει άμεσα,  για να μπορούμε να διεκδικήσουμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις , το αμέσως επόμενο διάστημα.\”

Ένα σοβαρό θέμα που επίσης μεταξύ άλλων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΑΔΥΚ, ήταν και αυτό, της μελέτης για το υβριδικό εργοστάσιο στο φράγμα των ποταμών του Ρεθύμνου, η οποία περνά στη φάση υλοποίησης.

Για το θέμα αυτό ο  γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάσης Καρούντζος σημείωσε  ότι \”είχαμε μια πρώτη ενημέρωση για το μεγάλο διαγωνισμό για την εγκατάσταση του εργοστασίου, για τον οποίο δεν πήραμε απόφαση, καθώς θα γίνει μια νομική επεξεργασία της όλης διαδικασίας της επόμενες ημέρες, και ταυτόχρονα θα δούμε ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία που επιβάλλεται να επιτευχθεί μεταξύ του ΟΑΔΥΚ ,  της όποιας εταιρείας αναλάβει το έργο, και των όμορων δήμων όπως του Αμαρίου, και Ρεθύμνης καθώς και του δήμου Σητείας.

Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά είπε ο κ. Καρούντζος,\” με μια σοβαρή απόφαση που θα λάβει το Δ.Σ του ΟΑΔΥΚ,  για το διαγωνισμό αυτό, και με μια πολύ καλά μελετημένη σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook