«Θέλουμε μία δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

«Δεν ήρθα για να χαιρετήσω, ήρθα για να συμμετάσχω και εγώ σε αυτή τη γιορτή που είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων, οι αγώνες του ελληνικού λαού, δύο χρόνια τώρα ενάντια σε μια βάναυση και παράλογη πολιτική», τόνισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι, πρέπει να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

«Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς από τη δουλειά σας προκειμένου να δώσετε ένα άλλο δείγμα για το τι είναι δημόσιο αγαθό, έξω από τη λογική της κρατικής ΕΡΤ. Θέλουμε μία δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό. Και να δίνει το αγαθό της έγκυρης και αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, διότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό. Και όπως θα κριθούμε για το κατά πόσο θα καταφέρουμε να φτιάξουμε πραγματικά δημόσια της ΕΡΤ, έτσι θα κριθούμε και για το κατά πόσο θα καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε τα δημόσια αγαθά που μας στέρησαν πολιτικές άρσεις της κυριαρχίας μας τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για τον αγώνα τους και να πω ότι οι τίμιοι αγώνες κάποια στιγμή δικαιώνονται. Έτσι και ο αγώνας του ελληνικού λαού που είναι έντιμος θα δικαιωθεί, πιστεύω, σύντομα. Σήμερα ας γιορτάσουμε».

«Αυτό που έχει σημασία να ξέρουν όλοι είναι ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειές μας, θα αντέχουμε και θα μένουμε όρθιοι και ο ελληνικός λαός θα μένει όρθιος και θα διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Αυτό είναι το μήνυμα. Συνεχίζουμε…», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook