Ρύθμιση που θα δίνει γενναία και ουσιαστική λύση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, θα ανακοινωθεί αρχές της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Απαντώντας, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη ο κ. Λαφαζάνης, δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε ουσιαστικό διάλογο με τη ΔΕΗ για το θέμα αυτό.

«Το ενεργειακό κόστος για εμάς είναι κόκκινη γραμμή και πρέπει να μειωθεί τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διευκόλυνση χιλιάδων καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν.

Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει για χιλιάδες νοικοκυριά.

«Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση της, ΔΕΗ και αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας, και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη ανάσα και για τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά. Θα δώσει παράλληλα ρευστότητα στη ΔΕΗ και θα τη βοηθήσει αυτή την ώρα που δοκιμάζεται για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της».

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα τουλάχιστο αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας να είναι δημόσια. Το δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook