Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα εξακολουθεί να παραμένει απλό: πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και μεταξύ των δύο, η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη, είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ.

Ο κ. Ράπανος είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα είναι επώδυνα και συχνά δεν κατανέμουν το βάρος των θυσιών δίκαια. Στο σημείο που φθάσαμε όμως, τόνισε ο κ.Ράπανος, δεν υπάρχουν πλέον εναλλακτικές λύσεις.

Στην εθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας και την αναγέννηση της οικονομίας μας η Εθνική Τράπεζα, πιστή στην ιστορία της και το θεσμικό της ρόλο, θα συμβάλει και πάλι με τον δικό της τρόπο, όπως είχε κάνει σε όλη την περίοδο των 170 χρόνων του βίου της, τόνισε.

Ο διευθύνων συμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης είπεότι η ΕΤΕ θα προχωρήσει στην πώληση του 20% της θυγατρικής της στην Τουρκία, Finansbank, όποτε αυτό θα είναι δυνατό με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

«Σχεδιάζουμε τη διάθεση του 20% μόλις οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν», είπε ο κ. Ταμβακάκης και προσέθεσε ότι «με την ολοκλήρωση της πώλησης του ποσοστού στη Finansbank ο [βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας] Core Tier 1 θα φτάσει το 13%».

O κ. Tαμβακάκης πρόσθεσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθεί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook