Αλλαγή θεσμικού πλαισίου και χωροταξικού νόμου, αλλιώς κάθε διαβούλευση και απόφαση για τον περιφερειακό σχεδιασμό της Κρήτης είναι δώρον άδωρον. 

Αυτό πρόταξαν οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Χανίων σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που είχε ως μοναδικό θέμα την ενημέρωση και τη συζήτηση γύρω από το νέο χωροταξικό σχεδιασμό Κρήτης.

Όπως τονίστηκε από όλους, όποια απόφαση και αν ληφθεί, ο χωροταξικός νόμος είναι τέτοιος που ουσιαστικά επιτρέπει την παράκαμψη των περιφερειακών χωροταξικών είτε από τα ειδικά χωροταξικά, είτε από το νόμο 4269 και τις κεντρικές πολιτικές με τις διάφορες κατά καιρούς υπουργικές αποφάσεις. Επομένως, προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η πρόταση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε συμφωνία στα σημεία, τις προσθήκες και τις διαφοροποιήσεις του σχεδίου του δήμου Χανιών, πλήν του κ. Παπαντωνάκη που διαφώνησε.

Στο σχέδιο, το οποίο συγκλίνει αρκετά με αυτό του ΤΕΕ ΤΔΚ έγιναν τροποποιήσεις και διορθώσεις μεταξύ των οποίων γίνεται σαφής η αντίθεση στη δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Ακρωτήρι και εκφράστηκε και η αντίθεση της δημοτικής αρχής στην τοποθέτηση δεξαμενών υγρών καυσίμων στην περιοχή Πλατάνι Σούδας.

 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook