Το ξενοδοχείο Creta Maris, που έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας από τρεις δράστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομειο, εξέδωσαν ανακοίνωση περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολουθησαν την ένοπλη έφοδο στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 
“Χθες, Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, και ώρα 21:30 τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο το οποίο στεγάζεται στην κεντρική είσοδο του Creta Maris. Το ξενοδοχείο ενημερώνει πως κανένας επισκέπτης ή εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας αναστάτωσης. 

Συγκεκριμένα, οι ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ακινητοποιώντας με όπλα το προσωπικό ασφαλείας και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο εκπαιδεύεται τακτικά σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, έδρασε άμεσα οδηγώντας τους επισκέπτες σε ασφαλές σημείο (προκαθορισμένο σημείο συγκέντρωσης), ενώ ο Διευθυντής κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Η εκπαιδευμένη ομάδα του ξενοδοχείου ασφάλισε όλες τις πόρτες γύρω από τον χώρο της υποδοχής και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, απομονώνοντας τους δράστες και διαφυλάσσοντας τους επισκέπτες.

Εντός λίγων λεπτών μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε, η οποία κατέκλεισε την είσοδο του ξενοδοχείου, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής των δραστών.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και αφού είχαν εξέλθει από τον χώρο του ξενοδοχείου, πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν οι αστυνομικοί τα πυρά, τραυματίζοντάς τους. Οι τρεις άνδρες ήταν σεσημασμένοι, συνελήφθησαν και διακομίστηκαν από την αστυνομία στο νοσοκομείο.

Με τη λήξη των γεγονότων, ο διευθυντής του ξενοδοχείου κατευθύνθηκε στο σημείο συγκέντρωσης των πελατών, ενημερώνοντάς τους για την ασφαλή λήξη του συμβάντος και παρέχοντάς τους τις αναγκαίες πληροφορίες και τη σχετική υποστήριξη. Παράλληλα, στο σημείο κατέφτασε η ηγεσία της ΕΛΑΣ καθώς και οι Τοπικές Αρχές και φορείς του τουρισμού, οι οποίοι βεβαιώθηκαν για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.  
Η ομάδα διοίκησης του Creta Maris ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και τις Τοπικές Αρχές για την άμεση επέμβασή τους, ενώ δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη για την αντιμετώπιση του συμβάντος από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook