Με επαγγελματικό τρόπο και αστραπιαία έδρασαν χθες το βράδυ, οι τρείς ένοπλοι που εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, με στόχο να κλέψουν το χρυσοχοείο που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου. Αστραπιαίες όμως ήταν και οι κινήσεις των αστυνομικών που μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν σε ετοιμότητα και απέτρεψαν τα σχέδια των ληστών.

Οι λεπτομέρειες της ένοπλης απόπειρας ληστείας, κόβουν την ανάσα.

Το ιστορικό της εισβολής και οι δραματικές στιγμές που ακολούθησαν

Οι τρεις άντρες, γνώριμοι στις αστυνομικές αρχές αργά χθες το βράδυ, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο. Αφού έσπασαν με γρήγορες κινήσεις τις κάμερες ασφαλείας, που ήταν τοποθετημένες στην είσοδο, κατευθυνθήκαν στο χρυσοχοείο. Με την απειλή των όπλων κινητοποίησαν την υπάλληλο, αδειάζοντας παράλληλα τα συρτάρια και την βιτρίνα του καταστήματος.

Επικράτησε πανικός. Οι τουρίστες  σε κατάσταση αμόκ βλέποντας τον βαρύ οπλισμό των ληστών άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κρατώντας την ψυχραιμία τους προσπαθούσαν να εκκενώσουν τον χώρο και να προστατέψουν τους πελάτες τους, ενώ ο δ/ντης κατόρθωσε να ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ.

Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα  αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ μετέβησαν έξω από το ξενοδοχείο.
 
Η ληστεία ήταν σε εξέλιξη όταν οι αστυνομικές δυνάμεις χωρισμένες σε 4 ομάδες είχαν περικυκλώσει τον χώρο έξω από το ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας από τον χώρο της ληστείας, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρώτος ληστής κρατώντας στο ένα χέρι το καλάσνικοφ και στο άλλο το σακβουαγιαζ, με τα κοσμήματα βγαίνει από το ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας του ζήτησαν να παραδοθεί. Εκείνος πετάει στην καρότσα του οχήματος του το σακβουαγιάζ και ετοιμάζεται να μπει στο μάυρο 4×4 φορτηγό αυτοκίνητο. 

Την στιγμή εκείνη βγαίνει από το ξενοδοχείο και ο 2ος ληστής. Αρνείται και εκείνος να παραδοθεί και αρχίζει να πυροβολεί τους αστυνομικούς με το καλάσνικοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν πυροβολώντας  τα τρία λάστιχα του οχήματος των ληστών. 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν από το ξενοδοχείο βγαίνει και ο τρίτος ληστής κρατώντας όμηρο έναν υπάλληλο. Ο υπάλληλος κατορθώνει να ξεφύγει και οι σφαίρες έπεφταν βροχή στο σημείο. Την στιγμή εκείνη φτάνουν στο σημείο και οι άντρες της ΟΕΑ. Από τους πυροβολισμούς τραυματίζονται οι 3 ληστές οι οποίοι αιμόφυρτοι πέφτουν στον δρόμο και συλλαμβάνονται από τους ένστολους της ΟΕΑ.

 Οι ληστές αν και είχαν σχεδιάσει αρκετά καλά την κάθε τους κίνηση, αποδείχτηκαν ερασιτέχνες μπροστά στην εφαρμογή του σχεδίου, που υλοποιούσε τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ. Η κλοπή ενός 4×4 διπλοκάμπινου μαύρου οχήματος από την περιοχή των ΤΕΙ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έθεσαν σε κόκκινο συναγερμό τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου. Ο τρόπος αλλά και η χρονική περίοδος που έγινε η κλοπή του οχήματος έβαλαν σε υποψίες της ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι το όχημα θα το χρησιμοποιούσαν οι δράστες για ληστεία και στην συνέχεια θα το έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όπως γίνεται σε κάθε μεγάλη ληστεία.

Όμως, δεν γνώριζαν «που» θα ήταν το επόμενο χτύπημα. Οι έμπειροι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ  πίστευαν ότι στόχος των δραστών θα έμπαινε χρυσοχοείο, με κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας τουριστικής περιοχής. Έτσι μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο, ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις να μπορέσουν να επέμβουν ακαριαία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στην υλοποίηση του σχεδίου, που εφαρμόστηκε σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων, από το Γάζι μέχρι και τα Μάλια,  συμμετείχαν πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας για το Οργανωμένο Έγκλημα, της ΟΕΑ, της ΟΠΚΕ της ομάδας ΔΙΑΣ

                                                                    
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook