\”Μικρασία, αγκαλιά και ξενιτιά. Τουρκοκρητικοί-Μικρασιάτες-Ιστορία.\” Τον τίτλο αυτό φέρει το βιβλίο του Κωστή Κεφαλάκη, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 19:00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σήμερα Παρασκευή, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης αναφερόμενος στο βιβλίο είπε:

\”Να λοιπόν, που ο συγκριτισμός, εφαρμόζεται στην πράξη. Ένας συγγραφέας από το Ηράκλειο ασχολήθηκε με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Κρήτης, τους Τουρκοκρητικούς. Από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας,θέλω να πω ότι θα είμαστε κοντά σε όλους τους πνευματικούς δημιουργούς του τόπου μας.\”

Ο συγγραφέας Κωστής Κεφαλάκης τόνισε ότι:

\”Για να γραφτεί το εν λόγω βιβλίο, χρειάστηκε να κάνω συνολικά έντεκα ταξίδια στην Μικρά Ασία να δω και να καταγράψω άτομα της πρώτης γενιάς των Τουρκοκρητικών να μιλήσω μαζί τους, να αποσπάσω μαρτυρίες αλλά και φωτογραφικό υλικό. Άλλωστε όπως είναι γνωστό στην Κρήτη, έζησαν αρκετοί Τουρκοκρητικοί. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την παρουσίαση του βιβλίου μου στα Χανιά.\”

Την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών του Νομού και η Αδελφότητα Μικρασιατών \”Ο Άγιος Πολύκαρπος.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook