Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε μέσα από την Τηλεόραση Creta ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χερσονήσου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια επιχείρηση στην καρδιά τουριστικής περιοχής βρίσκεται στο στόχαστρο ληστών προκαλώντας ανυσηχία στην τοπική κοινωνία και στους ξένους επισκέπτες της περιοχής. 

Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμα μία φορά το μείζον θέμα της αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές καθώς τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Στην περιοχή μάλιστα της Χερσονήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περιστατικά ληστειών ακολουθούν αυξητική πορεία με τους επιχειρηματίες να μην νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας και να ζουν με το φόβο.

Σίγουρα η επιχειρήση της αστυνομίας αξίζει συγχαρητηρίων καθώς επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η ετοιμότητα των ανδρών της ΕΛΑΣ σε μία ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο όπως προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ η αστυνομία ήταν προετοιμασμένη για το συγκεκριμένο χτύπημα. Πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών μέσα από την ενίσχυση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων. 

Το αρμόδιο υπουργείο προστασίας του πολίτη θα πρέπει να δει το θέμα ζεστά καθώς οποιοδήποτε περιστατικό σημειώνεται σε τουριστική περιοχή της Κρήτης μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από το διεθνή ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook