Επιχείρηση σωτηρίας για ένα βρέφος μόλις 16 ωρών στήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού ανέλαβε να μεταφέρει επειγόντως το βράφος από την Κω στο Ηράκλειο. 

Το βρέφος αντιμετωπιζε οξεία αναπνευστικά προβλήματα κι επειδή το περιστατικό δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί με τα μέσα του νοσοκομείου της Κω το ΕΚΑΒ ζήτησε την αεροδιακομιδή.

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ “Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2015 ολοκληρώθηκε επιτυχώς αεροδιακομιδή βρέφους 16 ωρών με οξεια αναπνευστικά προβλήματα από την Κω στο Ηράκλειο Κρητης. Η αεροδιακομιδή έλαβε χωρα κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ και πραγματοποιήθκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.”

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια όλο το σύστημα υγείας για τους κατοίκους των νησιών  στηρίζεται πλέον στα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και αυτό δεν αφορά μόνο στα μικρά σε έκταση και με λίγους κατοίκους νησιά που πάντα τα είχε ξεχάσει η Αθήνα. Πλέον όλα τα νησιά, ακόμη κι αυτά που έχουν νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε περιστατικά που μερικά χρόνια πριν δεν απαιτούσαν την ενεργοποίηση των ΕΔ. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κατάρρευση των όποιων υποδομών περίθαλψης των νησιών ήταν ασύλληπτη. Και το τεράστιο κενό που προκλήθηκε ενώ κάποιοι που πέρασαν από το υπουργείο Υγείας …πανηγυρίζουν για τις οικονομίες που έκαναν ανέλαβαν να το καλύψουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μάλλον με πολλαπλάσιο κόστος.

(Με πληροφορίες απο onalert.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook