Ποινική δίωξη σε συνολικά 85 άτομα, όλων δηλαδή όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο που ταράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα στους οποίους και στον ισχυρό άνδρα της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και στον προπονητή του Λεβαδειακού Γιάννη Παπακώστα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα.

Οι δύο τελευταίοι μαζί με άλλα τρία άτομα αναζητούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σημειώνεται πως το αυτόφωρο ισχύει συνεχώς και δεν παρέρχεται, επειδή θεωρείται πως υπάρχει διαρκές έγκλημα.

Οι πέντε που αναζητούνται είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (ποδοσφαιριστής και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα).

Τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από άδεια που έδωσε η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου, η οποία πρόσθεσε πως ακόμη δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι υπόλοιποι 70 κατηγορούμενοι θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο βάση των στοιχείων που υπάρχουν να συλληφθούν με την διαδικασία του αυτοφόρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook