Η αμερικανική εταιρεία Apple Inc αφαίρεσε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα iTunes, έπειτα από αίτημα του Ισραήλ, μία αραβόφωνη εφαρμογή, η οποία καλούσε τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν, όπως αναφέρει σήμερα μία ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Γιούλι- Γιόελ Έντελσταϊν έστειλε επιστολή στην Apple την Τρίτη, με την οποία κατήγγειλε ότι μέσω της εφαρμογής «ThirdIntifada» –μιας αναφοράς σε μελλοντική εξέγερση των Παλαιστινίων– κοινοποιούνταν πληροφορίες για σχεδιαζόμενες διαμαρτυρίες, κάποιες από τις οποίες βίαιες, εναντίον του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο του Έντελσταϊν χαιρετίζει «την άμεση αντίδραση της Apple», η οποία αφαίρεσε την εφαρμογή και χαρακτήρισε την απόφαση της εταιρείας ως «ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην αποτροπή βίαιης υποκίνησης μέσω των νέων μέσων».

Η εφαρμογή πρόσφερε στους χρήστες ειδήσεις και άρθρα στα Αραβικά, τους ενημέρωνε για επερχόμενες διαδηλώσεις και περιελάμβανε συνδέσμους σε εθνικιστικά παλαιστινιακά βίντεο και τραγούδια.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε ότι οι δημιουργοί της εφαρμογής είχαν ανοίξει πριν από τρεις μήνες μία παρόμοια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μέσω της οποίας καλούσαν σε εξέγερση εναντίον του Ισραήλ, με τη χρήση θανατηφόρας βίας.

Ο Ισραηλινός υπουργός είχε εκφράσει τα παράπονά του στους υπευθύνους του Facebook, οι οποίοι στη συνέχεια κατέβασαν τη σελίδα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία αναφέρεται η αντίδραση της Apple, ο Έντελσταϊν δηλώνει ότι η εταιρεία, όπως και το Facebook, «απέδειξε ότι έχει αξίες που είναι αντίθετες στη βία, την υποκίνηση και τον τρόμο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook