Τελευταία ενημέρωση 15.00

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Κρήτης την υπόθεση της άγριας δολοφονίας ενός 76χρονου άντρα με μπαλτά από την σύζυγό του.

Η γυναίκα πέρασε σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος της απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η κατηγορούμενη ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η 69χρονη, που σύμφωνα με την κατάθεσή της στους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛΑΣ, αναγκάστηκε να σκοτώσει τον σύζυγο της γιατί δεν άντεχε τους καυγάδες που είχε καθημερινά μαζί του, αναμένεται σε λίγη ώρα να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Λασιθίου, προκειμένου να απολογηθεί.

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο δικηγόρος της 69χρονης Διονύσης Βέρας ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ ο 76χρονος άσκησε για μία ακόμη φορά λεκτική και σωματική βία στη γυναίκα η οποία βρισκόταν στην κουζίνα και μαγείρευε. Κτα τη διάρκεια του έντονου αυτού επεισοδίου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βέρα, η 69χρονη σήκωσε τον μπαλτά και χτύπησε στον σύζυγό της

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η 69χρονη γυναίκα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, στου οποίους παραδόθηκε ότι ζούσε έναν εφιάλτη δίπλα στον 76χρονο άντρα και δεν άντεχε άλλο τους καυγάδες και τα όσα διαδραματίζονταν καθημερινά στο σπίτι τους, στην Σητεία.

Μάλιστα είχε σκοπό αμέσως μετά την δολοφονία του συζύγου της να αυτοκτονήσει. Όμως δεν μπόρεσε  να βάλει τέλος στην ζωή της και έτσι αποφάσισε να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές της Σητείας.

Πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους αναφέρουν ότι στο σημείο της φρικτής αυτής δολοφονίας βρέθηκε και ιδιόχειρο σημείωμα από την κατηγορούμενη, στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση που βίωνε τα τελευταία χρόνια και εξηγούσε τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια πράξη.

Δήλωνε ότι θα έβαζε τέλος στην ζωή της ζητώντας “συγνώμη” από τα παιδιά της, ενώ τελευταία της επιθυμία ήταν να μην την θάψουν στον ίδιο τάφο με τον σύζυγό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook