Αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, σχετικά με την επαναγορά ομολόγων σε χαμηλότερες τιμές από τις ονομαστικές, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε: «Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται, όχι επίσημα», προσθέτοντας ότι «είναι μια ιδέα που αξίζει κάποια συζήτηση, όπως και άλλες».

Το πακέτο μέτρων για τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα βελτιώσει το κλίμα στις αγορές, είπε ο υπουργός. «Αυτό θα μας επιτρέψει κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως προς το τέλος του έτους, να επιστρέψουμε (σ.σ.: στις αγορές) με μία μεγαλύτερη έκδοση», ανέφερε ο υπουργός στην τηλεόραση του Ρόιτερς και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να έχει μεγαλύτερη δύναμη πυρός και ευελιξία.

Η ιδέα της επαναγοράς των ομολόγων της Ελλάδας από τη δευτερογενή αγορά, όπου οι τρέχουσες τιμές τους είναι χαμηλότερες των ονομαστικών, εξετάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερς, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook