Σας θυμίζει σίγουρα σκηνή από ταινία! Την ώρα που το ζευγάρι απολαμβάνει στιγμές… άκρως προσωπικές, ξαφνικά ο άνδρας νιώθει την ανάσα του να κόβεται, πιάνει το στήθος του και καταρρέει.

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει το φαινόμενο του «αιφνίδιου θανάτου εν ώρα σεξ» (sudden coital death) και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, οι άνδρες που απατούν τη γυναίκα τους είναι πιο πιθανό να πέσουν «θύματα» πρόωρου θανάτου την ώρα της σεξουαλικής πράξης με την ερωμένη τους.

Διαπιστώθηκε μάλιστα πως οι άνδρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους λόγω εμφράγματος στην περίπτωση αυτή απ’ ότι την ώρα που κάνουν σεξ με τη σύζυγό τους στο σπίτι.

Αν και οι ακριβείς αιτίες πίσω από το φαινόμενο παραμένουν ασαφείς, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ενοχές, το αυξημένο στρες που προκαλεί η παράνομη σχέση (και συγκεκριμένα η προσπάθεια να παραμείνει κρυφή) ή ακόμη και το αυξημένο στρες που προκαλεί η υπερπροσπάθεια του άνδρα να ικανοποιήσει την ερωμένη του συμβάλλουν ώστε να επέλθει ο αιφνίδιος θάνατος.

Όπως αναφέρει η ερευνήτρια Δρ Αλεσάντρα Φίσερ από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, «αρκετοί διαπροσωπικοί, σεξουαλικοί και βιολογικοί παράγοντες σχετίζονται με τις εξωσυζυγικές σχέσεις –η απιστία του άνδρα φαίνεται να σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου». Η Φίσερ επισημαίνει ότι μια μυστική συνάντηση με την ερωμένη σε κάποιο άγνωστο μέρος μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς του άνδρα, αυξάνοντας σημαντικά τις απαιτήσεις της καρδιάς του σε οξυγόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook