Στη δράση προστασίας περιβάλλοντος “Hands Across the Sand – Hands Across the Land” συμμετέχει η παραλία των Ματάλων του δήμου Φαιστού.

Η δράση πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί, ενώ υλοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της δράσης εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε άκρη της γης, αναμένεται να ενώσουν τα χέρια τους μπροστά από δεκάδες χιλιάδες παραλίες, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη τους σ’ ένα καθαρότερο περιβάλλον και σε καθαρότερες θάλασσες.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος για τα Μάταλα, η οποία μέχρι στιγμής είναι η μόνη παραλία του νομού Ηρακλείου που συμμετέχει στη δράση, είναι σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης Hands Across the Sand η διαχειρίστρια Αναπτυξιακή Εταιρία Πιτσιδίων Ματάλων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου και για μία ώρα θα λάβουν μέρος σε περιβαλλοντικές δράσεις στην περιοχή. Στις 12.00 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες στα Μάταλα, αλλά ταυτόχρονα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πρόκειται να πιαστούν χέρι – χέρι μπροστά από την παραλία για δεκαπέντε λεπτά, διεκδικώντας ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Ευρύ κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πραγματοποιούν οι διοργανωτές της δράσης στα Μάταλα, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην ενέργεια, η οποία θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τονίζεται πως η δράση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2010 στη Φλόριντα, όταν χιλιάδες άνθρωποι εναντιώνονταν στις παράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου. Το κίνημα αντίδρασης στη μόλυνση των θαλασσών γιγαντώθηκε τον Ιούνιο του 2010, μετά από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Μεξικό, ενώ από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις κινήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook