Με την ένδειξη «ανεξιχνίαστος» θα μείνει τελικά ο φάκελος της δολοφονίας της 15χρονης Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου από τη Βλάστη Κοζάνης. Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε από τις διωκτικές αρχές για τη δολοφονία της μαθήτριας, πριν από οκτώ χρόνια, κάθισε τρεις φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αθωώθηκε.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας που δίκασε την πολύκροτη υπόθεση, έπειτα από αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με ψήφους 6-1, αθώωσε τον 39χρονο, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δράστης του εγκλήματος.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με οργή και αγανάκτηση από τους γονείς και συγγενείς του θύματος.

Το ανήλικο κορίτσι δολοφονήθηκε στις 4 Ιουλίου 2004 και το πτώμα της βρέθηκε τρεις μέρες αργότερα σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Αναρράχη της Πτολεμαΐδας. Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωνε την αγριότητα με την οποία δολοφονήθηκε, τονίζοντας ότι το θύμα χτυπήθηκε πολλές φορές στο κεφάλι με πέτρα.

Ο 39χρονος, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητα του, αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό, κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3 (με τις ψήφους των ενόρκων), από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς. Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και η υπόθεση δικάστηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), όπου ο κατηγορούμενους αθωώθηκε πάλι κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3 (με τις ψήφους των ενόρκων).

Μετά από αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης, η υπόθεση αναπέμφθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας όπου δικάστηκε για τρίτη φορά. Πλέον η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη.

protothema.gr