Πρόθυμες να συμμετάσχουν σε εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους μέσω της διακράτησης ομολόγων που λήγουν είναι οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν κρατικά ομόλογα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει διαθεσιμότητα των Ελλήνων κομιστών του ελληνικού δημόσιου χρέους άρα και των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων να μετάσχουν στην διαδικασία αυτή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι και o γαλλο-βελγικός τραπεζικός όμιλος Dexia φέρεται έτοιμος να συμμετάσχει στη διαδικασία, σύμφωνα με τραπεζική πηγή, την στιγμή που στέλεχος της κυβέρνησης της Ιταλίας ανέφερε πως θετικά διάκεινται και ιταλικά ιδρύματα. Παρόμοιες συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες έχουν συζητήσει και στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση με την τρόικα συνεχίζεται για την οριστικοποίηση μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου, τονίζοντας πως ένα από τα βασικό τρέχοντα ζητήματα είναι η οριστικοποίηση του προγράμματος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook