«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, επισκεπτόμενος το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας.

Ο Φάιμαν το μεσημέρι έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας» είπε στο ΑΠΕ. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα «όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς». «Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε, για να τονίσει: «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων».

Τον κ. Φάιμαν υποδέχτηκε και ενημέρωσε το συντονιστικό των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων Αττικής. Εκ μέρους του συντονιστικού ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο τετράμηνο του 2015, 14 κοινωνικά ιατρεία στην Αττική μόνο εξυπηρέτησαν 17.000 ωφελούμενους, με ένα προσωπικό εθελοντών 1.000 ανθρώπων συνολικά. 

Εξήγησαν ότι τα κοινωνικά ιατρεία, που λειτουργούν αυστηρά με εθελοντική συμμετοχή και τα οποία υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, ιδρύθηκαν από το 2012 και έπειτα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα από τις συνθήκες της κρίσης στη χώρα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στη σύνδεση της παροχής φροντίδας (πρωτοβάθμιου βαθμού) των κοινωνικών ιατρείων με τα δημόσια νοσοκομεία, μέσω των εθελοντών ιατρών εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης και έκανε εκτενή αναφορά για την Κάρτα Αλληλεγγύης. Η κ. Φωτίου δήλωσε στο ΑΠΕ ότι αυτό που είδε ο καγκελάριος «είναι η δύναμη του ελληνικού λαού να αντιστέκεται και να δημιουργεί δίκτυα αλληλεγγύης, για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση», σημειώνοντας ότι «αυτή την πολλαπλασιαστική δύναμη του λαού επιχειρεί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει».

Μετά το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν επισκέφθηκε το  νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εφημερία, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook