«Την υψηλότερη παραγγελία στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας» καυχιέται ότι εξασφάλισε η Airbus, κάνοντας ένα ακόμα βήμα μπροστά από τον βασικό ανταγωνιστή της, την αμερικανική Boeing, στην «κούρσα» για τη μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρεία του κόσμου.

Η παραγγελία, ύψους 15,6 δισ. δολαρίων, έγινε από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Μαλαισίας AirAsia και αφορά σε 30 αεροσκάφη τύπου A320 και 150 τύπου A320neo.

Το A320neo, η νεότερη εκδοχή του πολύ επιτυχημένου A320, αποτελεί το καινούργιο «αστέρι» της Airbus. Κύριο πλεονέκτημά του είναι η οικονομία σε καύσιμα, που φτάνει -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Airbus- στο 15% σε σχέση με ένα Boeing 737.

Η Airbus καυχιέται ότι το A320neo αποδεικνύεται μακράν «το καλύτερο σε πωλήσεις αεροσκάφος στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας». Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για περισσότερες από 1.000 μονάδες, εκ των οποίων 667 τις πρώτες… τέσσερις ώρες του Paris Air Show.

Η παραγγελία-μαμούθ της AirAsia έσπασε το ρεκόρ που κατέρριψε η ίδια η Airbus μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, με τη συμφωνία που έκλεισε με τον ινδικό αερομεταφορέα IndiGo για 180 αεροσκάφη, επίσης A320neo.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook