Εξιχνιάστηκαν, σήμερα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, έξι (6) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν σε διαμερίσματα ξενοδοχείου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, για τη τέλεση των εν λόγω κλοπών.

Επιπλέον,  ο 36χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι ο 36χρονος μαζί με έταιρο άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από 01.06 έως και 05.06.2015 είχαν διαπράξει έξι (6) κλοπές και μια (1) απόπειρα κλοπής, όλες σε διαμερίσματα ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. 

Αναλυτικότερα, ο 36χρονος μαζί  με άγνωστο δράστη,  αφαίρεσαν, από διαμερίσματα ξενοδοχείων, χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές (ακουστικά, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, φορτιστές κινητών τηλεφώνων κλπ), είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα (γυαλιά, αρώματα, σακίδια, ξυριστική μηχανή κ.λ.π.)και έγγραφα, συνολικής αξίας άνω των  7.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (17.06.20150) το πρωί, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών στην οικία του 36χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
•    4 κινητά τηλέφωνα
•    αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων (θήκες, καλύμματα κ.λ.π.)
•    2 πακέτα τσιγάρα στερούμενα της ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
•    Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, στον οποίο όπως προέκυψε, έχει εγκατασταθεί σε αυτόν ειδικό πρόγραμμα (λογισμικό) με την χρήση του οποίου γίνεται ηλεκτρονική επέμβαση – παρέμβαση στις αφαιρεθείσες συσκευές κινητών τηλεφώνων προκειμένου εκείνες να καταστούν εύχρηστες σε αγοραστές.    

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook