Στάση εργασίας θα πραγμαοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων αναφέρεται:

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε νέα στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 από τις 07:30 έως 10:30 το πρωί στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου μας.

Δεν δόθηκαν απαντήσεις και δεν βρέθηκαν λύσεις στις συναντήσεις  τόσο με την Διοίκηση του νοσοκομείου την Παρασκευή 12 Ιουνίου όσο και με την Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε. την Τετάρτη 17 Ιουνίου με το ΔΣ του Σωματείου και τους εργαζόμενους των δύο αυτών τμημάτων.

Δεν δεσμεύτηκαν ούτε για άμεση στελέχωση του τμήματος των Γραφείων Κίνησης, ούτε για πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής όπως δεν διασφάλισαν και τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής μετά τις 16 Σεπτεμβρίου που τελειώνει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε τον αγώνα μας και προχωρούμε σε νέες κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

Άμεση στελέχωση των τμημάτων του Γραφείου Κίνησης με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό που να διασφαλίζει καλές συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών και των συνοδών τους.

Ένταξη της Παιδοψυχιατρικής στον οργανισμό του νοσοκομείου διασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας και μετά τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ

Μονιμοποίηση των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και ολοκλήρωση της στελέχωσης της με μόνιμο προσωπικό των απαραίτητων ειδικοτήτων

Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ

Καλούμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συμβάλλοντας με την αγωνιστική τους συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων.

Για την οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ταλαιπωρία τις ημέρες των κινητοποιήσεων την ευθύνη έχει η Διοίκηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που έχουν οδηγήσει και αυτά τα τμήματα του νοσοκομείου σε αυτήν την κατάσταση. Η λύση των προβλημάτων είναι προς όφελος κυρίως των ασθενών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook