Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της έξω από τον Άρειο Πάγο αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, «χθες στη έκθεση για τη νομισματική πολιτική που κατέθεσε στην κυβέρνηση και στη Βουλή κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κρίση και ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα καθώς και για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν υπογράψει τη συμφωνία που ζητούν οι εταίροι μας».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, «αυτή του η κίνηση έχει προκαλέσει εκροή καταθέσεων από το τραπεζικό του σύστημα ύψους 800 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τραπεζικές πληροφορίες, και δημιούργησε πανικό στους πολίτες, οι οποίοι προσωπικά έπαιρναν στο πολιτικό μου γραφείο έντρομοι, ζητώντας να μάθουν μετά από αυτές τις δηλώσεις εάν πρέπει να ανασύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες».

«Θεωρώ ότι ο κ. Στουρνάρας κατέχει μια πολύ σημαντική θέση θεσμικά και είναι ανεπίτρεπτο να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις και μάλιστα εγγράφως δημιουργώντας τέτοιες καταστάσεις και ενώ γνωρίζει ως θεσμικό πρόσωπο, υπεύθυνο για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής στη χώρα, ότι τέτοια προϋπόθεση για την έξοδο μίας χώρας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας. Επομένως δημιουργεί έντονες ανησυχίες ότι υπήρχε ενδεχομένως και δόλος πίσω από αυτές του τις ενέργειες. Για αυτόν τον λόγο ζήτησα την άμεση ποινική διερεύνηση της υπόθεσης», δήλωσε ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε προαναγγείλει από χθες την πρόθεσή της να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Μακρή…

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook