Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της πλατείας Κορνάρου.

Στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιούνται προβλέπεται και η ανάδειξη και αποκατάσταση των σημαντικών μνημείων της πλατείας τα οποία αποτελούν ιστορικά ορόσημα κατά την Ενετοκρατία και κατά την Οθωμανική εποχή.

Πρόκειται για την Κρήνη του Ενετού μηχανικού Gian Matteo Bembo- Επίτοιχη Κρήνη (Κρήνη Bembo), και για την φιλανθρωπική δεξαμενή ύδατος και κρήνη ή «Σεμπίλ» του Χατζη- Ιμπραήμ Αγά (Διοικητή Χάνδακος ).

Για να σωθούν όμως και να αναδειχθούν τα μνημεία όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για το πράσινο κ. Πέτρος Ινιωτάκης το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου πήρε  απόφαση μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων (η οποία διενεργεί τις διερευνητικές ανασκαφές εντός του έργου) να απομακρύνει τα δέντρα οι ρίζες των οποίων  δημιουργούν πρόβλημα, με κίνδυνο να υποστούν σημαντικές ζημιές τα μνημεία αυτά.

Η υπηρεσία πρασίνου συνέχισε ο Αντιδήμαρχος προχώρησε στην απομάκρυνση των τριών δέντρων, όμως όπως προβλέπεται στη μελέτη ανάπλασης και για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας θα φυτευτεί νέο πράσινο και πάνω από 50 δέντρα κατάλληλου ριζικού συστήματος τα οποία δεν θα δημιουργούν πλέον πρόβλημα στα σημαντικά μνημεία της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος, συνεχίζει τις προσπάθειες  και τις δράσεις για την ενίσχυση του πράσινου στη πόλη του Ηρακλείου με τη συνδρομή και των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook