Χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων, στο δημοτικό σχολείο Παζινού Ακρωτηρίου στο οποίο, όπως έχει δημοσιεύσει το Flashnews.gr , υπάρχουν πέντε προκατ  πλαστικές αίθουσες , στις οποίες εκατοντάδες  μικρά παιδιά κάνουν μάθημα αναπνέοντας δηλητηριώδεις , τοξικές ουσίες.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν την επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου που κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια και μέχρι τότε, την άμεση αντικατάσταση των ανθυγιεινών πλαστικών προκάτ.

Ο κ.Βάμβουκας παρέπεμψε στην Περιφέρεια, το θέμα της ένταξης της ανέγερσης συμπληρωματικού κτιρίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κάτι για το οποίο, όπως είπε θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες, ενώ σε ότι αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι μέχρι τότε, πρότεινε:

Ή την συντήρηση των ανθυγιεινών ακατάλληλων αιθουσών  ή λειτουργία κάποιων τμημάτων στο πρώην δημοτικό σχολείο Χορδακίου που είναι σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων.

Την  ακαταλληλότητα των αιθουσών διαπίστωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, μόλις μπήκε σε μια από αυτές και επιπλέον διαπίστωσε και κάτι ακόμη. Την ώρα που μιλούσε ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος και «κουνήθηκε» η αίθουσα με αποτέλεσμα να σταματήσει να μιλά.

Όπως του εξήγησαν δεν ήταν σεισμός, αλλά ένα παιδί που έκλεισε την πόρτα σε διπλανή αίθουσα. (Στο 1,25 – 1,30 του βίντεο)

 

Εν κατακλείδι και πριν αναχωρήσει από το σχολείο  ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε:

 

Όμως  η  ανοχή  των γονιών και των εκπαιδευτικών έχει πλέον εξαντληθεί. Χαρακτηριστικό είναι το υπόμνημα του συλλόγου διδασκόντων στο οποίο αναφέρεται η Διευθύντρια του Σχολείου κα Μαρία Μιχαήλ.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες θα σχετίζονται και με το θέμα της ένταξης του έργου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας. Ουσιαστικά η οικοδομική άδεια και η μελέτη υπάρχουν, η αναγκαία πίστωση δεν είναι μεγάλη και επιβάλλεται άμεσα να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο εντός του έτους.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την επαναλειτουργία από τον Σεπτέμβριο των  ανθυγιεινών και δηλητηριωδών αιθουσών, με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook