Πως αλλάζουν οι καιροί και τι σου κάνουν οι πολιτικές σκοπιμότητες. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χανιά που δηλώνει ενεργό μέλος των κινημάτων ειρήνης να κάνει μάθημα και φροντιστήριο για την άμυνα και τους εξοπλισμούς σ΄ έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά! 

Ακούσαμε με τα αυτιά μας την συνέντευξη της Ευαγγελίας Βαγιωνάκη η οποία συμμετέχει στη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων,στον Real Fm . Η κυρία Βαγιωνάκη απαντούσε ερωτήσεις των Στάθη Σταυρόπουλου και Αργύρη Ντινόπουλου. Γνωστός σκιτσογράφος κι όχι μόνο ο Στάθης , γνωστός δημοσιογράφος αλλά και πρώην βουλευτής της και υπουργός κυβέρνησης του Σαμαρά ο κ.Ντινόπουλος.

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν η απάντηση που έδωσε η κυριά Βαηιωνάκη στην ερώτηση του Στάθη,σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για περικοπές στην Άμυνα. Η βουλευτής Χανίων απάντησε ψύχραιμα ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα με τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζει να συζητήσει τέτοιο θέμα. Πρόσθεσε δε ότι κατά τη διάρκεια των μνημονίων οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας έχουν περικοπεί δραματικά και είναι κοντά στο μέσο όρο των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Θέση που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με απόλυτο ρεαλισμό τα θέματα της Άμυνας.

Η επόμενη ερώτηση τέθηκε από τον Αργύρη Ντινόπουλο ο οποίος ρώτησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ,αν συμφωνεί με το πρόγραμμα ανακατασκευής των P-3 Orion κόστους 500 εκατομμυρίων. Η κυρία Βαγιωνάκη του υπενθύμισε ότι πρόκειται για απόφαση την κυβέρνησης στην οποία ο κ.Ντινόπουλος ήταν υπουργός. Και του απάντησε ότι μετά από την ενημέρωση που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας βεβαίως και πιστεύει ότι η ανακατασκευή πρέπει να γίνει. Προφανώς επειδή η απάντηση δεν ήταν η αναμενόμενη , ο κ.Ντινόπουλος την ρώτησε στη συνέχεια αν συμφωνούν μαζί της και οι σύντροφοί της στα κινήματα ειρήνης!

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά και γιατί τα θεωρήσαμε άξια λόγου; Όχι για τον ρεαλισμό ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα άμυνας ,αλλά για την επιπολαιότητα με την οποία οι πολιτικοί μας -πρώην και νυν – αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά θέματα. “Όταν είμαστε κυβέρνηση τα αεροπλάνα,τα πλοία και τα τανκς είναι απαραίτητα και φθηνά και όταν είμαστε αντιπολίτευση όλα …αλλάζουν! Είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη τέτοια αντίληψη; Κι όμως υπάρχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook