Ένας Ρώσος οπαδός πέταξε μια μπανάνα στον Βραζιλιάνο Ρομπέρτο Κάρλος, κατά τη διάρκεια αγώνα στη Σαμάρα (περιοχή Βόλγα) μεταξύ του συλλόγου Άνζι Μαχάτσκαλα και μιας τοπικής ομάδας, ένα περιστατικό που καταδίκασαν έντονα σήμερα οι δύο ομάδες, καθώς και οι ρωσικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, στο 90ο λεπτό του αγώνα, ενώ το σκορ ήταν 0-3 υπέρ των φιλοξενουμένων. Ένας οπαδός των γηπεδούχων πέταξε στο γήπεδο μια μπανάνα στον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος την επέστρεψε στην εξέδρα, πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να περιμένει το σφύριγμα λήξης της αναμέτρησης.

«Το γήπεδο δεν είναι χώρος για το ρατσισμό» ανακοίνωσε η Άνζι Μαχάτσκαλα μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο, ενώ έκανε έκκληση για τον εντοπισμό και την τιμωρία του δράστη αυτής της «αποτρόπαιας πράξης».

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε εικόνες του Ρομπέρτο Κάρλος ενώ αποχωρούσε από το γήπεδο, πραγματικά εξαγριωμένος από την ενέργεια του οπαδού. Στη συνέχεια κάθισε σε ένα παγκάκι, ενώ τύλιξε το κεφάλι του σε μια πετσέτα, προφανώς ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Οι πράξεις αυτές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε πολιτισμένες χώρες» δήλωσε ο παίκτης στην «Sport Express» μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και δεν έχω καμία επιθυμία να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο».

Ο σύλλογος της Σαμάρα ζήτησε συγγνώμη από τον Ρομπέρτο Κάρλος για το συμβάν, υποσχόμενος να «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο άθλιος οπαδός που προσέβαλε αυτό τον υπέροχο ποδοσφαιριστή».

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέφρασε την «αγανάκτηση» της για την «επαίσχυντη πράξη», καλώντας τους φιλάθλους να μην επιτρέψουν να γίνει το ποδόσφαιρο η «ντροπή της Ρωσίας».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρομπέρτο Κάρλος πέφτει στη Ρωσία θύμα ρατσιστικής επίθεσης και μάλιστα με μπανάνα. Τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν από την έναρξη (όταν οι ομάδες ήταν παρατεταγμένες στον αγωνιστικό χώρο) της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, οπαδός που πιθανολογείται ότι ανήκε στους «σκληροπυρηνικούς» των γηπεδούχων, πέταξε μια μπανάνα στον Βραζιλιάνο άσο.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook