Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γιόγκα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Δαμασκηνός και οι ποιμένες ιερείς των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν το ποίμνιο των ενοριών τους σχετικά με το θέμα της παγκοσμίου ημέρας γιόγκα οι οποίοι ευρεθέντες εν ιερατική συνάξει, γνωρίζουν στους ενορίτες αλλά και σε όποιους άλλους έχουν ενδιαφέροντα τα εξής:

 Οι τεχνικές γιόγκα είναι ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη διδασκαλία και συνεπώς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτές.

Εν όψει της αυριανής ημέρας Γιόγκα η οποία παγκοσμίως εορτάζεται, ενημερώνουμε τους πιστούς της Μητροπόλεως μας και τους προτρέπουμε να μη συμμετάσχουν στις τεχνικές αυτές.

Ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται δεν είναι αυτός που φαίνεται αρχικά, ότι τάχα είναι γυμναστική. Σε επόμενα στάδια δημιουργεί πολλές δυσκολίες και ψυχικές και σωματικές βλάβες γι αυτό και ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ, ο ιδρυτής της Εταιρίας Γνωστικών Σπουδών όπου και αυτή η ομάδα χρησιμοποιεί τεχνικές Γιόγκα, αναφέρει ότι ” η Γιόγκα είναι τέχνη για να πεθάνεις και όχι για να ζήσεις”.

Κατόπιν των ανωτέρω ενημερώνουμε όσους συμμετάσχουν στην αυριανή ”εορτή Γιόγκας”  να προσέξουν  και να επιλέξουν με σύνεση καθώς η ΄΄γυμναστική΄΄Γιόγκα  είναι το όχημα διά του οποίου εισέρχονται οι άνθρωποι σε δύσκολες ατραπούς οι οποίες οδηγούν στην πανθρησκεία και στην παγκοσμιοποίηση άνευ της προσωπικότητος και άνευ της ιδιαιτερότητος λαών και ανθρώπων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιπροτείνει την Άσκηση των Αγίων Πατέρων και την μέθοδο της νοεράς προσευχής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook