Νάρκες έχουν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην Κεντρική Συρία, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να καταστρέψει τα μνημεία της Παλμύρας ή εάν οι νάρκες έχουν στόχο να αποθαρρύνουν την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων. 

Τις τοποθέτησαν χθες. Εχουν βάλει επίσης μερικές νάρκες γύρω από το ρωμαϊκό θέατρο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τον λόγο», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν στο Reuters. 

Τη σύγχρονη και την αρχαία πόλη της Παλμύρας ελέγχουν οι τζιχαντιστές από τον Μάιο και έχουν μπει, σύμφωνα με τις αναφορές από το σημείο, στους χώρους με τα κεντρικά μνημεία της πόλης. Παράλληλα, οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει την αεροπορική βάση, την έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών και τη φυλακή της πόλης.

Αγάλματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, καθώς υπήρχαν φόβοι πως μπορεί να ακολουθούσαν καταστροφές όπως εκείνες στη Νιμρούντ, στη Χάτρα και στο μουσείο της Μοσούλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook