Πρώτη ενημέρωση 13.13

Τελευταία ενημέρωση 19.25

Κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150.000 ευρώ έκλεψαν Ρομά από σπίτι επιχειρηματία της Χερσονήσου.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να χαρούν την…. “επιτυχία” τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, ενήργησαν άμεσα, με αποτέλεσμα οι Ρομά να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Η διάρρηξη των κοσμημάτων σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, οπότε και οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, στην Χερσόνησο, από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του παθόντα η αξία των κοσμημάτων, τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές, ανέρχονται στις 150.000 ευρώ.

Η ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης:

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2015) τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 26, 46 και 78 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον ο 46χρονος και ο 78χρονος κατηγορούνται και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα,  όπως καταγγέλθηκε, άγνωστοι δράστες εισήλθαν χθες (21.06.2015) το πρωί σε οικία ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα αδιευκρίνιστης χρηματικής αξίας. 

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί.
 
Από τη διενεργηθείσα  προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες , ήταν παρατηρητές (τσιλιαδόροι) ενώ οι δύο ημεδαπές , ηλικίας 25 και 42 ετών ,οι οποίες αναζητούνται, είχαν εισέλθει εντός της οικίας της 42χρονης και αφαίρεσαν τα εν λόγω κοσμήματα. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook