Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο βουλευτής Χανίων της ΔΗΣΥ Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου απο τα Χανιά αναφέρθηκε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens.

Αρχίζοντας την συνέντευξη ο κ.Μαρκογιαννάκης αφού επεσήμανε πως έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις προανακριτικές – εξεταστικές επιτροπές,στα 22 χρόνια που είναι στην Βουλή,  αναφερόμενος στο πόρισμα για την υπόθεση Siemens είπε χαρακτηριστικά πως τέτοιο \”...Αθλιοδέστερο κείμενο, κείμενο πολιτικής αλητείας, δεν έχει κατατεθεί ποτέ άλλοτε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε έχει δει το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές , όταν το διαβάσει κανείς, πως θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό σύστημα είχε ανάγκη \”φύλλου συκής\” για να κρύψει την γύμνια του, την αθλιότητά του, τον ξεπεσμό του. Και αυτό το \”φύλλο συκής\” του το έδωσε η εξεταστική επιτροπή απο τον συμπατριώτη μας βουλευτή κ.Βαλυράκη\”.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν την εξεταστική επιτροπή για να καλυφθούν και έτσι η εξεταστική \”απο την μια μεριά κάλυψε τις αμαρτίες των δύο μεγάλων κομμάτων που εχρηματίζοντο ασυστόλως απο την Siemens. Κάλυψαν βεβαίως και όλους τους υπόλοιπους κλέφτες, απατεώνες και μιζαδόρους. Αλλά επειδή έπρεπε να δώσουν λίγη τροφή στον λαό που περιμένει αίμα με την έννοια της τιμωρίας και της φυλακής, έρριξαν στην αρένα κάποια ονόματα , αυτά που δεν είναι αρεστά στον Γιώργο Παπανδρέου και δεν είναι αρεστά και στον Αντώνη Σαμαρά\”.

Επιπλέον επεσήμανε πως επειδή για να συζητηθεί το πόρισμα στην Βουλή χρειάζεται να ζητηθεί από το 1/5 των βουλευτών φοβάται πως δεν πρόκειται να συζητηθεί ή θα συζητηθεί με μεγάλη καθυστέρηση αν και ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να φτάσει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε ότι τον αφορά προσωπικά τόνισε ότι \”δεν θα ησυχάσω αν δεν τους κάνω να μου ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για την αθλιότητα που διέπραξαν σε βάρος του ονόματός μου\”.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε πως ως υφυπουργός δημόσιας τάξης πριν την Ολυμπιάδα της Αθήνας είχε διαπιστώσει το φαγοπότι και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως άχρηστων υλικών που έμειναν σε αποθήκες αλλά και αμοιβών – στο δεκαπλάσιο –  σε εταιρείες που μεσολαβούσαν για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων.

Όμως, ο Χανιώτης βουλευτής συνεχίζοντας είπε : \”Απο την πρώτη στιγμή φώναζα και η πρώτη κρούση έγινε προς τον πολιτικά προιστάμενό μου κ.Βουλγαράκη στον οποίο είπα : Εδώ το φαγοπότι είναι μεγάλο και πρέπει να μην το αφήσουμε. Η απάντηση ήταν : Άσε πήγαν καλά οι Ολυμπιακοί αγώνες να μην τους αμαυρώσουμε. Στην συνέχεια τα είπα πιό πάνω (σ.σ. Κ.Καραμανλή) όταν βρήκα την ευκαιρία και η απάντηση ήταν : Θα μας πούνε για το βρώμικο \’89, θα μας πούνε ότι ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, άστο να πάει στην οργή\”.

Επιπλέον ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε πως τα είχε πει και στην Βουλή και στην εξεταστική επιτροπή ενώ είχε στείλει σχετική επιστολή και στον κ.Σαμαρά
όμως σύμφωνα με τον ίδιο \”οι πάντες σιωπούν διότι , όπως στο χρηματιστήριο, φοβούνται ότι θα βγούν και ημέτεροι και δεν πρέπει να θιγούν αυτοί οι παράνομα πλουτίσαντες. Επιπλέον είναι ότι εκείνοι που πλούτισαν περισσότερο απο κάθε άλλον είναι οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής , τους οποίους έχουν ανάγκη και τα δύο μεγάλα κόμματα…\”

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα δώσει στην δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα απάντησε πως στην εξεταστική τους έδειξε που θα ερευνήσουν αλλά ο ίδιος εάν δεν είναι βέβαιος πως θα γίνει πραγματική έρευνα δεν μπορεί να πει ονόματα. Επιπλέον έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens κ. Σ.Βαλυράκη στην οποία εκτός του ότι  αναφέρει τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της οικογενείας του τονίζει πως \” κατα τον χρόνο που διετέλεσα υφυπουργός Δημ.Τάξης και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ουδεμία σύμβαση υπογράφηκε, εκτελέστηκε ή τροποποιήθηκε στα πλαίσια των καθηκόντων μου που να έχει σχέση με την εταιρία Siemens Hellas\”.

Τέλος σε αναφορά του για τα Χανιά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη αναφερόμενος στον προγραμματισμό έργων, στο νοσοκομείο, στο αεροδρόμιο, στην λιμνοδεξαμενή του Ομαλού και στα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook