Τη συμμετοχή του στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τρίτη και την Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου αποφάσισε το Δ.Σ  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου . Σε ανακοίνωση του το ΕΚΗ αναφέρει:

\”Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Συντονίζουμε τη δράση μας με στόχο,

•             Την απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών , αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμού προγράμματος – μνημόνιο 1 και 2.

•             Την ακύρωση των σχεδίων για ξεπούλημα της περιουσίας του Κράτους και ειδικά των εταιριών που διαχειρίζονται τα Κοινωνικά αγαθά αλλά και κάθε πολιτικής που στοχεύει στα δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην ανεργία, στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

•             Την απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

•             Την ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

•             Την υποβολή του απολύτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων.

Η Κυβέρνηση και oι δανειστές – τοκογλύφοι   μεθοδεύουν μια βίαιη αναδιανομή εις βάρος του κόσμου της εργασίας σαρώνοντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατεδαφίζοντας από κοινού εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακυρώνοντας το Κράτος Πρόνοιας και οδηγώντας στο όλεθρο τα αδύνατα τμήματα της Κοινωνίας. Με τις νέες περικοπές των μισθών και των εισοδημάτων με την υπερφορολόγηση προκαλείται  νέο πλήγμα στην δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.

Δεν αγγίζονται φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή και σπατάλες και έτσι φορτώνεται τα ελλείμματα και την χρεοκοπία για να διατηρήσουν κάποιοι τα ασύδοτα προνόμια τους.

Νέα μέτρα εξαθλίωσης , νέα αντεργατικά , αντιαναπτυξιακά και αντικοινωνικά μέτρα επιφυλάσσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το Νέο Μνημόνιο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook