Έρχονται δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η διαφαινόμενη συμφωνία δείχνει να έχει πολύ βαριά μέτρα, που θα μειώσουν το εισόδημα των Ελλήνων, ενώ όπως δείχνει, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν πάλι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έμμεσα οι οικονομικά αδύναμοι, όπως άλλωστε γινόταν και επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Κρήτη και μάλλον οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και για αυτούς, που θα έρθουν αντιμέτωποι με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους και σίγουρα θα δεχτούν πιέσεις ώστε να μην ψηφίσουν επώδυνα μέτρα.

Ήδη οι ΑΝ.ΕΛ, δια στόματος του κ. Ν. Μαυραγάνη στην εκπομπή «Ενικός», διεμήνυσαν ότι δεν θα ψηφίσουν αν η συμφωνία δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους με άμεση νομική ρήτρα, χαμηλά πλεονάσματα και επενδυτικό πακέτο. Οπότε μάλλον την γραμμή αυτή θα κρατήσει και ο Κώστας Δαμοβολίτης, αφού η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής.

Οι πιο μετριοπαθείς, όπως οι κ.κ. Ξανθός, Κριτσωτάκης και Σταθάκης, το πιο πιθανό είναι να στηρίξουν με την ψήφο τους την συμφωνία, αφού μέχρι τώρα κράτησαν χαμηλούς τόνους σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντας με ωριμότητα και χωρίς λαϊκισμούς την κατάσταση και τήρησαν στάση αναμονής. 

Αντίθετα ο Βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εχτές το βράδυ διεμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει, αν δεν τηρηθούν μία σειρά από δεσμεύσεις που θεωρεί σημαντικές για την κοινωνία, όπως την αύξηση εργοδοτικής και εργατικής εισφοράς, κατάργηση αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, αύξηση φορολογίας επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, τον ΕΝΦΙΑ και άλλα που περιέχονται στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.  

Στην ίδια κατηγορία κατατάσσεται και ο Παύλος Πολάκης, αφού με δηλώσεις του κατά καιρούς έχει πει ότι αν δεν συμφωνεί με το πακέτο και είναι ενάντια στις δεσμεύσεις, τότε θα παραιτηθεί, προτάσσοντας το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως την αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής πολιτικής, που όμως δεν φαίνεται να υλοποιείται άμεσα. Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Σφακίων, ήδη έχει δεχτεί τα πρώτα πυρά, αφού υπήρξε πρωτεργάτης στον αγώνα για την μη πώληση του Αεροδρομίου Χανίων, το οποίο ως γνωστόν θα παραχωρηθεί. 

Σε αυτούς που δεν έχουν εκφραστεί ακόμα έντονα, ανήκουν η κ. Βάλια Βαγιωνάκη από τα Χανιά και ο κ.κ. Βαρδάκης και Δερμιτζάκης, από Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα. 

Βέβαια, όλα αυτά με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν πολλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook