Σε μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα τρεις ομάδες φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με ξεχωριστές εφευρέσεις τους, θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις ανταγωνιζόμενες ομάδες ξένων πανεπιστημίων με μεγάλη εμπειρία.

Οι τρεις ομάδες προέρχονται από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, και έχουν ήδη διακριθεί στο παρελθόν για την καινοτομία των «προϊόντων» τους.

Πρόκειται για την ομάδα του ρομποτικού οχήματος Pandora, που μετά από βελτιώσεις στο αυτόνομο όχημα θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό RoboCup-RoboRescue, της Κωνσταντινούπολης, από 5-10 Ιουλίου. Το όχημα της Pandora έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει θύματα σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφή μεγάλης κλίμακας.


Από 13 ως 18 Ιουλίου, η ομάδα της «Ηπιόνης», ενός συστήματος αντίληψης και διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου μέσω υπολογιστή, θα βρεθεί στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup, που διοργανώνει η Microsoft, όπου χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο προτείνουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του μέλλοντος.


Τέλος, η ομάδα Πρακτόρων Λογισμικού για τις εμπορικές συναλλαγές σε ηλεκτρονικές αγορές, θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό Trading Agent Competition της Βαρκελώνης, από 17-19 Ιουλίου. Οι διαδικτυακοί πράκτορες θα κληθούν να φέρουν το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα σε εμπορικές συναλλαγές που θα γίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.

real

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook